← Back to Work

TVz11

TVz11 is een televisieprogramma van en door mensen met een verstandelijke beperking. Zij zijn de reporters, zij zijn de redacteuren en zij zijn het die op een professionele manier aan het televisieprogramma mee werken.

 

TVz11 is door de samenwerking tussen mensen met en zonder een beperking een uniek projekt waarin onderling enorm veel ervaring op allerlei niveaus wordt uitgewisseld. We leren van elkaar en proberen een vertaalslag te maken naar de reguliere media. Daar valt nog veel te bereiken omdat termen als Regie over Eigen Leven en Empowerment daar nog niet zo duidelijk zijn ingeburgerd.

 

De eerste serie van 13 aflevering werd in 2008 uitgezonden door Omroep Brabant en was een groot succes. Maar liefs 300.000 kijkers per week. Het Brabants Dagblad gaf een artikel over TVz11 de volgende kop: “Het deugt en is nog leuk ook!” Dankzij de steun van veel maatschappelijke fondsen komt er in 2011 een tweede serie van TVz11 met een nog ambitieuzer aanpak. Niet alleen een televisieprogramma, ook een internet community en als meest belangrijke vier leerwerkplekken waarbij mensen met een verstandelijke beperking ervaring kunnen opdoen in de media. Voor deze serie van Tvz11 is bewust een samenwerking met de commerciele regionale televisiezenders gezocht omdat wij er van overtuigd zijn dat ook mensen met een verstandelijke beperking hun bijdrage kunnen leveren aan het creatieve economische verkeer.

Behind the Scenes

Credits

Presentatie Willem Alkema Inge Hogenboom

Redactie Anja Lissone Roos Vlek Dave van Louw Sjoerd van Heesch Frits Buijs

Regie Bart Coenders Paula Rennings Frits Buijs

Camera Joost Maas Paul Caspers Geluid Henri van den Berk

Vormgeving & Special Effects Teun van der Zalm

Montage assistentie Rob de Beer Montage Ozan Olçay

Concept Willem Alkema Jan Thijssen Geproduceerd door Spoetnik Media

SOCIAL CONNECTIONS

TEARS / DE BREUKLIJN DVD

This symbolic-surrealistic short film has been inspired by the fact that nowadays parents separate more often and with less consideration. The film tells the story of a little boy who is suffering from the upcoming divorce of his parents.

 

DVD Region Free | PAL | stereo | 16:9 5:24 min

€25,00 + shipping

Salmonick Productions | Burgemeester Voskensstraat 2 | 5051 CT Goirle | +31(0)6 289 432 70 | info@salmonick-productions.com

© Copyright 2013 - 2015 Salmonick Productons. All Rights Reserved.